Bli Franchisetagare

Denna webbplats är optimerad för högre upplösta skärmar. För bästa användarupplevelse, vänligen expandera din webbläsare eller rotera din enhet till landskapsläge.

Vi söker nya Franchisetagare!

 

PM-LOGO-SKUGGA

Är du en socialt utåtriktad person som älskar korv?

Då kan du vara vår nya medarbetare.

 

Just nu söker vi nya franchisetagare till flera av våra enheter.

Sedan 1986 har svenskarna kunnat njuta av dansk korv serverad av Pølsemannen®. Kedjan består av engagerade entreprenörer som arbetar tillsammans mot gemensamma mål och med visionen att bli världens bästa korvförsäljare. Vi har ett servicekontor i Malmö och försäljningsenheter över snart hela Sverige.

Att arbeta som franchisetagare

Du kommer att jobba som franchisetagare/ egen företagare och driva försäljningen av Pölsemannens utbud på den lokala orten.

Arbetet innebär stora utmaningar med möjlighet till goda förtjänster. Du är inte rädd för långa arbetsdagar eller att jobba över när så krävs.

För att arbeta som franchisetagare krävs det ett start kapital. Kapitalbehovet kan variera beroende på vilken ort och plats som du skall starta din rörelse på. Det normala kapitalbehovet är ett rörelsekapital på ca 30.000 kr till 200 000 kr .Inträdesavgift till kedjan är från 125.000 kr som används bland annat till att ställa i ordning försäljningsplatsen, en utökad marknadsföringsinsats under de första månaderna och till din utbildning. 

Vem är du?

Vi söker dig som värdesätter affärsmannaskapet och har ett bra ekonomiskt tänk.

Du tycker om att arbeta med människor och kan bjuda på ditt goda humör.

Eftersom du dagligen har kundkontakt och är Pölsemannens ansikte utåt, så förutsätter vi att du förstår och pratar svenska obehindrat.

Det är en stor fördel är om du redan idag arbetar inom servicebranschen. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Innan du startar får du utbildningar inom säljteknik, kundpsykologi, miljö och hygien och livsmedelshantering. Vi erbjuder dig ett starkt varumärke då Pölsemannen har funnits i över 30 år. Du får även ekonomisk rådgivning, teoretisk och praktisk utbildning samt erfarenhetsutbyte inom kedjan.

Skicka din ansökan till Antonio Guinovic på: antonio@polsemannen.se

För mer upplysningar

Vänligen maila Toni på antonio@polsemannen.se

Pölsemannen AB

Jörgen Kocksgatan 65

SE- 211 20 Malmö

Välkommen att besöka vår hemsida

www.polsemannen.se

 

Starta eget med Pölsemannen

Pölsemannen är en korvspecialist som med servicekänsla och finess stoltserar med ett unikt sortiment. Sedan 1986 då vi tog den danska korven till Sverige har vi serverat miljontals korvar till lika många nöjda gäster. Alla har låtit sig njuta av vårt annorlunda och kärleksfulla sätt att hantera korv.Att snabbt finnas till hands med goda måltider är Pölsemannens jobb. Men lika viktigt är det att göra människor belåtna och att få dem att känna en stunds njutning. När våra gäster blir glada över att se oss – ja, då har vi lyckats. Visst var den röda pølsen en gång grunden för vår verksamhet, men idag är Pölsemannen mer än så. Vi är innovatörer och ägnar oss ständigt åt produktutveckling för att ta fram nya korvar och tillbehör.

Världens bästa korvförsäljare

Pölsemannen består av engagerade entreprenörer som arbetar tillsammans i ett lag – mot gemensamma mål och med visionen att bli världens bästa korvförsäljare.Detta är inte någon dans på rosor, snarare ett hårt arbete som ofta är mycket krävande. Men å andra sidan finns det inte så många jobb som ger så omväxlande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter. Du sätter själv gränserna för hur framgångsrik du kan bli. Pölsemannen ger dig möjligheterna.

Ditt ansvar och din frihet

Ansvar och frihet hör ihop och skapar tillsammans den speciella känsla det innebär att vara egen företagare inom Pölsemannen. Det är visserligen en blandning av risker och möjligheter, men med en beprövad affärsidé är riskerna mindre medan möjligheterna fortfarande är vidöppna.Det finns flera fördelar med att vara många som arbetar tillsammans i ett lag. Vi kan till exempel göra stora gemensamma inköp, vilket ger oss lägre priser och rabatter hos leverantörerna. Ansvarsområden som utformning av dekor till vagnarna, marknadsföring, kampanjer och produktutveckling ligger först och främst på huvudkontoret. Men som franchisetagare är du givetvis med och påverkar de här sakerna.Det är först och främst du som bestämmer och ansvarar för hur det går till på din arbetsplats. Men du får gärna vända dig till huvudkontoret om du behöver tips och råd.

Kvalitet, service, stöd och utbildning

Det här är viktiga nyckelord i Pölsemannens verksamhet. I korthet är det detta som gör företaget så framgångsrikt. Hög kvalité på produkter och service ger oss en trygg grund att stå på. Varje gång vi lyckas överträffa en gästs förväntningar tar hela Pölsemannen-kedjan ett steg framåt. Vi är noga med varje moment i verksamheten och därför får du som Pölsemannen-företagare en gedigen utbildning för att lära dig vårt koncept. Den omfattar allt från bokföring, gästservice och försäljningsteknik till hygien och tillagning av pølser. Ãven efter utbildningen får du löpande stöd och service från huvudkontoret.

Viktigare vem du är än vad du gjort

Många i kedjan har gått från att vara anställda i någon av våra korvvagnar, till att fullt ut satsa på att bli egna företagare inom Pölsemannen. Några har sedan utökat sin verksamhet med fler vagnar och festservice.Det är dock inte alls så att du behöver ha arbetat med korvförsäljning tidigare för att bli en framgångsrik Pölsemannen-företagare det viktigaste är att du tycker om att arbeta med människor, att du har känsla för service och kan bjuda på ditt goda humör. Dina personliga egenskaper är mycket viktigare än dina tidigare yrkeserfarenheter.

Så här går det till att bli en av oss

Nu vet du lite mer om Pölsemannen och om hur vi arbetar men det finns dock mycket mer att berätta och det gör vi mer än gärna. Skicka in din intresseanmälan till vårt huvudkontor så skall vi se om just du har en framtid som Pölsemannen-företagare. När vi är överens om att gå vidare bokar vi ett möte då vi presenterar Pölsemannen, vårt koncept och vår framtid där du samtidigt får en chans att fråga om saker du undrar över.

Frågor och svar

1. Fördelar med att gå med i en kedja?

Att vara egen företagare är en blandning av risker och möjligheter. En färdig och beprövad affärsidé att arbeta utifrån gör att riskerna blir mindre medan möjligheterna fortfarande är vidöppna. Som företagare inom Pölsemannen behöver du inte bekymra dig om utformning och dekor av vagnen, inte heller att ta fram säljande skyltar, göra marknadsundersökningar eller utveckla produkterna. Ansvaret för detta ligger hos servicekontoret. Själv kan du koncentrera dig på att lägga upp ditt arbete på ett sådant sätt att just du blir framgångsrik.

2. Vilken utbildning och erfarenhet behövs?

Avgörande för hur du lyckas är dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du tycker om att arbeta med människor, att ha känsla för service och kan bjuda på sitt goda humör. Allt detta är mycket viktigare än yrkeserfarenheter. Utbildning och allt stöd du behöver får du som medlem i kedjan.

3. Vad får jag för hjälp inför starten?

Din start planeras noggrant av servicekontoret. När du bestämt dig för att bli Pölsemannenföretagare kommer du att få en egen kontaktperson på servicekontoret. Denna person kommer att vara ett stöd och hjälpa till med allt som kommer att behövas för att lyckas som egenföretagare. När du är medlem i kedjan har du fortsatt stöd från vårt servicekontor, närhelst du behöver råd och tips. Pölsemannen hjälper även till med att förmelda kontakter med låneinstitut. 

4. Hur mycket kapital behövs?

Kapitalbehovet kan variera beroende på vilken ort och plats som du skall starta din rörelse på. Det normala kapitalbehovet är ett rörelsekapital på ca 30.000 kr till 200 000 kr .Inträdesavgift till kedjan är från 125.000 kr som används bland annat till att ställa i ordning försäjningsplatsen, en utökad marknadsföringsinsats under de första månaderna och till din utbildning.

5. Får jag någon hjälp med finansieringen?

Ja, vi hjälper dig med dina kontakter med bank eller annan finansiering som du vill använda dig av, om du inte har eget kapital. Det som oftast krävs är att du inte har några betalningsanmärkningar samt en borgensman för lånet.

6. Vem bestämmer kvalitetsnivån?

För att kunna garantera våra gäster den högsta kvalitetsnivån i allt vi gör sker regelbundna kvalitetskontroller av representanter från servicekontoret. Att ställa höga krav på våra medarbetare är det bästa sättet för att få alla enheter att bli framgångsrika. I en kedja blir alla lidande om någon inte håller måttet. Du som företagare måste se positivt på kontrollerna och ta dem som bra tillfälle att gå igenom en rad frågor, dels få råd och hjälp.

7. Betalar jag några löpande avgifter till kedjan?

Ja, för den löpande servicen betalar du en fast avgift baserad på din omsättning. Servicekontorets uppgift är att hjälpa dig att utveckla och lyckas med din verksamhet. Det kan vara allt från marknadsföring och konkurrentanalys till hur hur du ska reparera utrustning eller anställa en ny medarbetare. Servicekontoret jobbar också löpande med att skapa PR för kedjan, utveckla sortimentet och förhandla med leverantörer m.m.

8. Vad händer om jag vill sälja min rörelse?

Som egenföretagare kan du sälja din rörelse när du vill. Du får då hjälp av servicekontoret med hur du skall annonsera och andra saker som en försäljning innebär. Pölsemannen beslutar om köparen är en lämplig kandidat.

Lediga platser

  • Helsingborg
  • Trelleborg
  • Linköping
  • Sundbyberg

 

Vi håller på att expandera och letar även lokaler för vårt nya koncept, centralt (gatuplan), i Malmö, Lund, Helsingborg och Göteborg, 50-100 kvm.

För vidare information vänligen kontakta Antonio Guinovic på 0729-681 032 eller antonio@polsemannen.se