Om Pölsemannen

Denna webbplats är optimerad för högre upplösta skärmar. För bästa användarupplevelse, vänligen expandera din webbläsare eller rotera din enhet till landskapsläge.

Om Pölsemannen

Förr var korvvagnar en syn som bara mötte svenskar när de besökte Danmark. Nu står det korvvagnar på gator och torg i nästan varenda svensk stad, i alla möjliga färger och former.

Många av dem är Pölsemannens klassiska röda vagnar. Enkla, snygga välskötta skiljer de sig ifrån mängden. Vi lägger stor vikt vid att utforma vara vagnar så att de ska passa in i stadsbilden.

Pölsemannens vagnar finns alltid nära händelsernas centrum. Strategiskt placerade nära naturliga stråk bidrar de till trivsel och service för hungriga som passerar förbi.

Historia

Danskarna är Skandinaviens okrönta mästare på korv. De pölsevagnar som står parkerade längst Ströget i Köpenhamn har genom åren besökts av otaliga svenskar på besök i staden. Förr undrade säkert många varför detta trevliga sätt att äta korv inte fanns i Sverige. Det gjorde även vi, och i mitten av åttiotalet föddes idén om Pölsemannen.

Vi beslutade oss för att finslipa och anpassa konceptet till svenska förhållanden. Den 23 december 1986 serverade vi sedan vår första danska korv i Sverige, närmare bestämt vid gamla NK på Södra Promenaden i Malmö. Succén lät inte vänta på sig, svenskarna blev som galna i den goda danska korven, serverad precis som i Danmark. Snabbt, gott och gemytligt.

Sedan dess har Pölsemannen expanderat. Vi har tagit en bit av dansk matkultur till 60 platser runtom i landet, och fler tillkommer hela tiden. Vår historia visar tydligt att man inte behöver vara dansk för att älska dansk korv, detta bevisas inte minst av de miljontals måltider som vi serverar varje år.

Videopresentation

Lär dig mer om Pølsemannens koncept och vision med hjälp av vår informationsvideo.

video-1024x532